Het Kwelpieper logo 25-jarig Jubileum der Kwelpiepers

Jubileum editie

Op 23 september 2006 vierden De Kwelpiepers het feit dat 25 jaar plus 2 dagen eerder bij de notaris de akte werd ondertekend waarmee zij officieel als een vereniging werden opgericht.
Zelfs het Eindhovens Dagblad was dit niet ontgaan en natuurlijk had onze eigen redactie een jubileum editie van Dť Kwelpieperkrant uitgebracht.
De feestcommissie had een geweeeldige dag in elkaar gezet met een juiste mix van sportieve en culinaire elementen in de middag en een reŁnie van (oud) Kwelpiepers en Vrienden in de avond.

Vroeg in de middag werd er verzameld bij de, voor de meeste Kwelpiepers niet onbekende, Hut van Mie Pils.
Na koffie met vlaai was het tijd voor het eerste sportieve element. Twee onzer Kwelpiepers (we noemen verder geen namen) werden betrapt op het plegen van sabotage !. Hoewel de laatste groep hierdoor niet langs het Kanunnikesven was gekomen, werd via mobiele telefonie toch de post in het bos gevonden.
Uiteindelijk kwam iedereen weer terug bij de Hut en werd er vooral niets gezegd over het vermiste paaltje.
Vervolgens was het tijd voor het tweede sportieve element. Een vrij orgineel spel (althans niemand had het eerder gedaan) wat we meer even 'driehoek-lopen' noemen. Het laatste sportieve element was 'stok-draaien'.

Na afloop van de middag volgde de uitslag en werd elke Kwelpieper verrast met een geweeeeldig kado !
En zoals dat gaat bij de Kwelpiepers was er natuurlijk ook tijd ingeruimd voor het diner.

Aan het begin van de feestavond was het een constante ontmoeting van vele oud-Kwelpiepers en Vrienden die elkaar soms vele jaren niet hadden gezien. En dan moet er natuurlijk flink bijgepraat worden.
Het was al te voorzien, nadat de huidige Kwelpiepers hadden laten horen hoe zij heden ten dage klinken, namen de oud-Kwelpiepers de instrumenten ter hand. Na een setje kwamen ook de nieuwe Kwelpiepers erbij en probeer dan als muzikaal leider dit maar eens gelijk te krijgen. Met zijn allen gingen we er tegenaan.
Het niet spelende gedeelte van de feestgangers wist zich ook goed te vermaken.
Tenslotte werd het door de drukte en de inspanning ook erg warm binnen en we hoeven ons natuurlijk niet af te vragen wie daar weer last van had.

Het was een geweeeldige avond en na afloop was iedereen het er over eens. Dit moeten we (nog) vaker doen !!
Wellicht verzinnen we eerder nog een smoes voor een feest maar de volgende reŁnie staat al gepland: 24 september 2011.


De foto's zijn afkomstig van Andreas & Riana, Ron & Petra, Marjolein, Ed en het Eindhovens Dagblad.
Vorige pagina