Het Kwelpieper logo Poltersdorfer StrassenWeinfest 2006

Poltersdorfer Strassenweinfest

Het Kwelpieperweekend werd in 2006 wederom gehouden in Ellenz-Poltersdorf am Mosel. Op vrijdagavond kwamen de meeste al aan in de Sporthal in Ellenz en na het opblazen van luchtbedden en uitrollen van slaapzakken was het tijd voor de kado's.
Natuurlijk werd er die avond ook nog (in burger) muziek gemaakt en moesten we opletten dat Gilbert niet de eerste avond al geschaakt werd....

De volgende morgen was het wel even bijkomen van zo'n zware avond. Maar uiteindelijk was iedereen er weer klaar voor, maar voordat we aan het zaterdagprogramma begonnen was er eerst nog een kringgesprek.
Dat het 's nachts behoorlijk geregend had werd de volgende dag aan den lijve ervaren. Maar die middag bleef het verder zeer zonnig weer met een prima temperatuur en dan is het fijn muziek maken.
Veel muziek maken maakt dorstig en 'denn Wein regt auch den Appetit an' dus werd er ook op zijn tijd aan eten gedacht.
Ook 's avonds hadden we aan belangstelling geen gebrek en onze nieuwe Duitse nummers vielen erg in de smaak. Maar nadat we, zoals twee jaar eerder, weer bijna een vrouwelijke Kwelpieper verloren hadden aan een zwerver, werd het weer tijd om door te gaan zakken op onze overnachtingslocatie.

Op zondagmorgen was er, zo net na het ontbijt, een boeiend tafereel gaande op het terras van Vergissmeinnicht.
In de middag gingen we verder met dat waar Kwelpiepers goed in zijn, het muzikale met het culinaire verenigen. En wij Kwelpiepers weten zelfs de geheime plekjes te vinden.
Uiteindelijk was het weer tijd voor ons laatste setje en dat speelden we op het plekje waar we ook begonnen waren bij Werner Clemens. Voordat we 'schau mir den weg nach Hause' gingen spelen ging de piep-sectie nog flink tekeer.

Een geweeeldig weekend was helaas weer ten einde en gelukkig hebben we een commissie die vast ook volgend jaar weer een prima bestemming weet te vinden, toch ?


De foto's zijn afkomstig van Petra en Ed.

Vorige pagina