Het Kwelpieper logo Kiekjes van De Kwelpiepers uit de hele oude doos

De Kwelpiepers zijn officieel als vereniging in september 1981 opgericht en als zodanig werd er in september 2001 een grandioos jubileum gevierd waarbij alle (ex-)Kwelpiepers c.q. directe betrokkenen van vroeger en nu waren uitgenodigd.

Echter vr 1981 waren De Kwelpiepers ook al aktief !! Met dank aan Ide de Jong (Kwelpieper op soesafoon) hierbij enkele kiekjes van 'heel vroeger'.

Staatsiefoto van weleer
De mannen van het eerste uur .....

Van links naar rechts staan op bovenstaande staatsiefoto de volgende Kwelpiepers:
Willem Schrijvers, Rob Storm van Leeuwen, Willem van de Laak, Jos Swinkels, Ide de Jonge, Guus Wegman. Herman Jentjens, Koos Warris (op sax!), Dick van de Wielen, Ad van de Ven, Hans Wagemakers en Jan van Alphen.

Natuurlijk moest er ook geoefend worden zoals op onderstaande foto blijkt. De les werd gegeven door Jos Swinkels en op de foto zien we ook Koos Warris op trompet !! (Later zou hij jaren op de schuif spelen)


repetitie van weleer

Het had niet veel gescheeld of De Kwelpiepers waren niet meer het Stoeprandorkest van vandaag geworden. De Kwelpiepers uit de zeventiger jaren brachten de 'bloaskapel' ten grave....


het orkest ter ziele ?

Gelukkig was de drang om als Kwelpiepers muziek te maken te groot en werd door Toon en Jan Keyzer nog geen jaar later De Kwelpiepers officieel als vereniging opgericht. Guus Wegman, Jan van Alphen en Koos Warris waren nog steeds van de partij en sinds 1997 is ook Rob Storm van Leeuwen weer een aktieve Kwelpieper. Zie ook het ledenoverzicht.


Vorige pagina