Het Kwelpieper logo Blauw en Geel in den vreemde

Ook in 2013 gingen Kwelpiepers en hun Vrienden op vakantie weer op zoek naar blauwe en gele taferelen en werd er uit de ingezonden foto's weer Dé Vakantiefoto der Kwelpiepers gekozen. De onafhankelijke jury was dit jaar erg streng maar....

De 1e plaats voor familie Jolly

Oordeel van de jury bij deze foto ingezonden door Ienes van hun vakantie in Frankrijk:
"Een mooie combinatie van muziek met blauw en geel. “Its Raining Men” Alleen jammer dat je daarvoor je kinderen misbruikt door ze in de afgrond te laten springen. Maar vermoedelijk hebben ze wel een “kinderparachute” op hun rug. Verdient wat extra punten voor inzet en moed EN extra punten voor originaliteit.
Familie Jolly proficiat. Ik neem aan dat deze prijs besteed gaat worden aan een gedenkplek bij de afstort plaats van Julien en Victor."


Hieronder zijn de overige ontvangen vakantiefoto's weergegeven.

De vlag van Curacao PiWi en zijn gezin hebben in de meivakantie Curacao bezocht. PiWi had namelijk van zijn dochter vernomen dat hier veel blauw en geel aanwezig is, ndusssss.

Het begon al goed met een fraaie vlag die stevig in de wind aan het wapperen was.

het autoverhuurbedrijf fraaie brugreling

PiWi had vooraf fraai gekleurde huurauto's gereserveerd, maar dat het kantoor ook helemaal blauw en geel was geverfd had hij niet verwacht.
Het kantoor lag overigens onder de hoge blauw gele Julianabrug in Willemstad en vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht op de eveneens blauw gele reling.

Stef, de vriend van Marjoleine, is inmiddels ook aardig ingeburgerd in de kleurentik van zijn schoonfamilie en deed met een blauw T-shirt passend mee. staat er fraai gekleurd op

Caribbean Paradise In de winkelstraten van Wilemstad kun je een cocktail pakken in een blauw geel Paradijs.

Met Koninginnenacht gaf Guus Meeuwis een concert op het strand. Veel oranje natuurlijk maar met een beetje geduld kon een fraai aangelichte palmtak worden gefotografeerd.... staat er ook fraai gekleurd op

Koninginnemarkt in de tropen Daags erop met Koninginnedag was het goed vertoeven in Willemstad. En niet alles was oranje !!

De oudste synagoge van de Nieuwe Wereld (anno 1732) staat op Curacao en dat staat er onder de blauwe lucht ook fraai gekleurd op. de Mikvé Israel-Emanuel Synagoge

Blue maar ook Yellow Curacao ? En voor wie dacht dat er alleen Blue Curacao gedronken wordt.....

Het plakken van stickers was niet bekend daar in de tropen, dus werd dé sticker er maar even bijgehouden....

Intussen waren De Sec en De Piepste ook op vakantie in een geel blauw land maar dan een aanzienlijk aantal breedtegraden noordelijker.

Zou ex-Kwelpieper Richard Dekkers voortaan een apotheek in Zweden hebben ?

Apotheek Dekkers ?

Mooie spiegels ! Enkele maanden later werd de familie Jacobs gespot op een gelegenheidscamping in Italië door onze Aftellert.

Ze waren daar met een heel ander muziekgezelschap maar ze verloochenden hun afkomst niet.

Overigens, deze fraaie zwembanden hebben al eens eerder op de vakantiepagina gestaan

Over fraaie zwembanden gesproken, op een zwemparadijs aan de Costa Brava hadden Paul en Stef ook een passende kleur zwemband gekozen om van de glijbaan af te glijden.

De blauwe band had iets meer blauw mogen zijn zoals de zwembroek van de Spanjaard (met gele zwemband) links op de foto....

dubbel geel en blauw

Kwelpieper kraan Aan dezelfde Costa Brava zag PiWi ineens deze fraaie kraan voorbij schuiven.

Misschien iets voor in de Lampegatse optocht ?
Kunnen we bovenin het bakje op niveau spelen.....

De familie Jolly zorgden eveneens voor fraaie taferelen op het strand van de Costa Brava.

Blauwe en gele schepjes en emmertjes behoren al jaren tot de standaard uitrusting van vakantievierende Kwelpiepers zoals 10 jaar eerder al was gesignaleerd aan diezelfde Middelandse Zee.

fraai stil leven op het strand

gele brandkraan Diverse gele en blauwe objecten bij de haven en een reusachtige gele brandkraan (...) op de voorgrond.
hoe zou het café eruit zien ? fraaie straatnaambordjes
In het straatbeeld in Spanje kom je ook fraai gekleurde objecten tegen. De Euro helpt hier, voor de verandering, aan mee.
Op de terugweg kwamen Ienes en Sylvain tenslotte nog in de buurt van de roots van onze Ridder, Cést beau !!

Euro Espana hier rechtsaf

In plaats van door een Spaanse straat genaamd San Francisco te lopen, was de familie Kivits bezig met een rondrit in het Westen van Amerika en werd het echte San Francisco aangedaan.

Ze hebben daar fraaie oude trams maar dit bijzonder exemplaar werd door De Krtste op de kiek gezet....

Jammer dat we geen tramrails hebben in het Lampegat.

Leuk voor thuis ?


De foto's zijn afkomstig van PiWi, De Sec, de Aftellert, Sylvain en De Krtste

Vorige pagina