Het Kwelpieper logo Blauw en Geel in den vreemde

In 2011 is er een record aan vakantiefoto's binnengekomen en niet alleen van de Kwelpiepers zelf.
Hieruit blijkt dat het blauw gele virus besmettelijk is.....

De onafhankelijke jury heeft zich unaniem uitgesproken over dé Vakantiefoto der Kwelpiepers 2011!
De keuze was enorm dit jaar en daarom natuurlijk heel moeilijk. Iedereen heeft vreselijk zijn best gedaan overal ter wereld te zoeken naar onze oorsprong: geel-blauw of als je dat liever zegt; blauw-gele volkje
De uitslag:

dé Vakantiefoto der Kwelpiepers 2011! Mayo in de Caribische Zee

Dat het geel en blauw op Curacao ook onder water aanwezig is, is na wat gegoochel met het onderwater fototoestel, door Mayo treffend op de kiek is gezet.
Toch wel jammer voor PiWi dat zijn dochter niet altijd meer samen met hem op vakantie gaan....

Op de tweede plaats
Om bij zonsondergang nog kans te zien om een dergelijk tafereel in New York zeer fraai op de kiek te zetten, dan kon het toen al niet missen dat het met de Carnavalsfoto's in 2011 van Sylvain en Ienes weer helemaal goed gekomen is.....

NY bij avond, ook fraai gekleurd !

fraai gekleurde včrekkes Op de derde plaats
Terwijl iedereen PC's aan het kwelpieperiseren was in het buitenland, hebben Rob en Tauw enkele viervoeters in hun tuin 'gekwelpimperiseerd'.


Hieronder zijn de overige ontvangen vakantiefoto's weergegeven.

Ground Zero

Het is natuurlijk heel fraai van de New Yorkers om het hekwerk rondom Ground Zero van zulk geweeeldig gekleurd hekwerk te voorzien.

geweeeldig restaurant Ienes en Sylvain hebben begin 2011 een bezoek gebracht aan The Big Apple, the city that never sleeps...

Natuurlijk heeft onze hoffotograaf ook op vakantie een bijzonder oog voor blauw en geel.

Dus na wat kou te hebben geleden rondom de bouwput van de voormalige Twin Towers, was het tijd om wat warms te nuttigen bij een restaurant waar de kleuren van de deur als een soort van 'propper' fungeerde.

De parasol van het hotdog karretje was ook erg fraai. Voor de zon was het op die koude winterdag niet nodig dus ook hier werd blijkbaar met blauwe en gele kleuren het publiek gelokt.

broodje hond

Met zijn allen rond de Sanseveria PiWi bracht de mei vakantie door op Cyprus en daar bleek de, met Carnaval zeer vaak bezongen, Sanseveria een veel voorkomend plantje te zijn... Het wachten op het eten werd zo aangenaam verkort.

PiWi was helaas de stickers vergeten maar met een beetje draaien kwamen er toch nog wat gele en blauwe (achtergrond)effecten op de foto.

Enne, het lokale KEO bier is ook geel, toch ?

in blauwe en gele sferen

Toekomst jongste Kwelpiepertje Ienes en Sylvain zagen dat, hoewel slechts enkele maanden oud, er al handel lag te wachten voor ons jongste Kwelpiepertje in Bloemendaal aan Zee.

De lokale vlag was overigens perfect gekleurd.......


Toekomst jongste Kwelpiepertje

Op weg naar een optreden van Guus Meeuwis in ons eigen PSV stadion, zag Mayo ineens een stoet fraai gekleurde Mini's voorbij rijden. Gelukkig nog nét op de kiek kunnen zetten.... mooie mini's

Maup op vakantie Hierbij een foto van een Kwelpieper die in La Douce France (Drome) een serenade over de camping blaast vanaf een idillische veranda in zomertenue.

Of de overige campinggasten hier nu zo blij mee waren ?......

Spooks zocht het deze zomer weer hogerop en ondernam een poging om de 5642 meter hoge Mount Elbrus in Rusland (hoogste punt van Europa) te beklimmen.

Bij kamp Lakkolit stond echter een dermate fraai gekleurde tent klaar, dat ze haar muts aan de wilgen .... euh .... op de rotsen legde en de top(pen) verder voor gezien hield.

Kwelpieper muts op grote hoogte

Kwelpieper kleedhokje ? PiWi trof bij het hotel op Tenerife gele handdoeken op blauwe ligbedden aan en verder was ook het kleedhokje passend gekleurd.

Je kunt meer ergens je hotel op uitkiezen....

Verder was er niet zo heel veel blauw en geel op het eiland voorhanden, maar met wat creativiteit is dit altijd wel te regelen.....

Zelfs de versierselen werden in de juiste kleuren besteld.


paraguas de color azul y amarillo por favor
heerlijke cocktails

Tauw kwam haar vakantiedroom tegen in de Ardennen.

Dus als we van Lieser genoeg hebben ......

interessant voor een KwelpieperWeekend ?

Op een camping bij Ishoj (vlakbij Copenhagen) troffen Cara en Marco een fraai gekleurd springkussen aan. springt heel bijzonder

mooie groene trui
smukt farvede bus

NyHavn, the place to be in Copenhagen (het lokale Stratums Eind), met fraai gekleurde gevels. Ook de bus van Ishoj naar Copenhagen deed in stijl mee.

Bericht: 'Zso... En nu nog een in de winkel... Ff een fototje'
Een gekwelpieperiseerde iPad2 in een shop in Copenhagen.

De Sec en De Piepste konden het niet laten..... in een souvenirwinkel in Zweden net iets fraaier dan Oranje, toch ?

echt gaaf Op de terugreis op een Raststätte in Duitsland wilde Marco de Ford van pa wel inruilen voor deze fraaie buggy.

bella borsa
aan tafel !

Ook dit jaar was Rianne (overbuurbrouw van PiWi) en haar gezin op vakantie weer op kleurenjacht.
Gespot in een warenhuis in Trento (Italië), the one and only Kwelpieper bags.
Vervolgens gefotografeerd in hotel Zirm, Obereggen, de gedekte tafel voor een avondje vis smullen. Ook Kwelpieper proof.

schöne Fallschirm De Emberger Alm (bij Berg in Drautal in Karinthië) is geliefd bij paragliders vanwege de goede thermiek. Wouter en Marloes hebben alle kleuren valschermen gespot en zo ook ........jawel, het Kwelpieper scherm.

Nu zijn er niet alleen in Copenhagen fraai gekleurde gevels te vinden.

Via Facebook gaf Mayo haar vader door dat er op Curacao zoveel blauw en geel te vinden is dat het volgende Kwelpieper Weekend Weg maar eens naar dit 'Kwelpieper Walhalla' moet gaan.

Willemstad, Curacao

vanaf de pontjes brug Een kleine greep uit de speciaal voor deze fotowedstrijd door haar gemaakte foto's:

Vanaf de geopende Pontjes brug eveneens veel geel en blauw.

Mayo, typisch een dochter van haar moeder, kan dus niet zomaar een kledingszaak voorbij lopen.

En al helemaal niet met zulke prachtig gekleurde en zomerse kleren.

Dus ....

fraaie etalage

Hoe blauw geel wil je het hebben ? .... werd een handdoek en bijpassend rokje gekocht.

Trots werd op de catwalk .. euh .. wederom de Pontjes brug dit op de kiek gezet met op de achtergrond de hoge Juliana Brug waarvan ...

ook de reling in stijl is geschilderd ! reling op niveau

Zelfs de lokale hermandad is in passende kleuren gehuisvest en rijdt in fraaie 'Polis'-wagens rond.

Mayo is nog met 150 km per uur langs de post gesjeesd om wat nader met hen kennis te maken maar de agenten kwamen niet uit de schaduw vandaan.....

geel en blauw past bij jou

blue skies and yellow house Ook andere bedrijven weten hun karretjes van fraaie kleuren te voorzien.

Kwelpiepers Curacao Tenslotte nog een laatste groet aan de Kwelpiepers met een stilleven vanaf het strand van 'Dushi Korsou'.


De foto's zijn afkomstig van Ienes et Sylvain, Mayo, PiWi, Maup, Spooks, Rob, Maurice en Rianne.

Vorige pagina