Het Kwelpieper logo De belangrijkste prijzen der Kwelpiepers

Met Carnavalsdinsdag 2018 deden we mee met "Muziek met Hindernissen" georganiseerd door Stadshofkapel De Eendracht in het Lampegat. De diverse opdrachten tijdens het muziek maken werd dermate goed door ons uitgevoerd dat we de HOOFDPRIJS in de wacht sleepten !


Voor het eerst deden we in juni 2016 mee met het Keienkraokers Festival op camping De Volmolen in Riethoven en wonnen we daar de EERSTE PRIJS !


Op Carnavalsmaandag wordt sinds 2014 het Kapellenfestival Ut Spoort Nie georganiseerd in het Stationskwartier. Met Carnaval 2015 waren wij ook van de partij en sleepte we na afloop (ook letterlijk) de EERSTE PRIJS mee naar huis. De prijs was namelijk erg groot en zwaar.


Op 15 februari 2009 hebben we de EERSTE PRIJS gehaald tijdens het Hooge Miers Bloasfist en gingen we (nou ja PiWi dan) met een vol vat bier naar huis.


28 januari 2007 deden we dus voor het eerst mee met het Striepersgatse Blaaskapellen Festival in Valkenswaard. Blijkbaar mochten er ook Lampegatse kapellen meedoen en die vielen bij de jury goed in de smaak.
Door een combinatie van het speciaal samengestelde setje door onze nieuwe muzikaal lijder Andreas, het nieuwe nummer De Mallemolen, onze uitstraling, onze muzikale en choreografische kwaliteiten en wellicht ook de nieuwe bariton tuba van PiWi, had het de jury behaagd ons de EERSTE PRIJS toe te kennen. Zeker kijkend naar de kwaliteiten van de andere 13 kapellen waren we daar natuurlijk erg trots op.

Een jaar later deden we voor de tweede keer mee met het Striepersgatse Blaaskapellen Festival in Valkenswaard en wonnen we voor de tweede keer op een rij de EERSTE PRIJS !!
Hier zijn we natuurlijk weer erg trots op. Het inhuren van de Belle Brabantse Compagnie (de Andrew Sisters van BBC....) tijdens ons liedje Bei Mir bleek niet nodig.....we hadden namelijk onze eigen Belle Señorita.

In februari 2009 gingen we voor de derde keer naar Valkenswaard en probeerde we wisselbeker in ons bezit te krijgen.
Dit is helaas niet gelukt maar met een tweede prijs waren we natuurlijk erg tevreden.

Na enkele jaren afwezigheid deden we in januari 2012 weer mee met dit Blaaskapellen Fesitival en wonnen we de derde prijs.


In maart 2016 deden we voor het eerst mee met het Kapellenfestival L'Oss Klinke & Blaoze in Oss en behaalden we de tweede prijs.


We hadden er ook al eens op een avond gespeeld maar in juni 2015 deden we voor het eerst mee met het Kapellenfestival op camping Ter Spegelt in Eersel en behaalden we de tweede prijs.


Al jaren doen De Kwelpiepers op Carnavalszondag mee met Dweilen Met De Kraan Open op het Stratumseind. Hoewel de concurrentie steeds zwaarder wordt met het toenemen van het aantal kapellen op het drukste straatje van Eindhoven die middag, wisten we in 2012 tóch de PRIX D'AMBIANCE WISSELTROFEE in de wacht te slepen !!


Op 7 september 2008 wonnen we de tweede prijs in de Leutklasse op de Hoogeloonse Dweildag .


Met Carnaval 2010 hebben we tijdens het Prijsbloaze in Helmond de vierde prijs gewonnen.


Tijdens Carnaval zijn De Kwelpiepers niet alleen muzikaal aktief maar wordt er ook wat afgewandeld. Zo werd als "loopgroep met meer dan 25 personen" al meerdere malen een vierde prijs in de Lampegatse Carnavalsoptocht bij elkaar geblazen en gelopen, zoals bijvoorbeeld in 2001 met de 'Flying Kwelpins'.
In 2002 behaalden we hiermee zelfs de derde prijs en de krant maakte zelfs melding van de 2e prijs. Met ons motto 'Help ons noten lezen' deelden we noten uit en doordat uitdelen tegenwoordig door steeds minder instanties wordt gedaan (....) scoort zoiets blijkbaar wel.
Met Carnaval 2003 hebben we met ons motto 'Spiegelbeeld' de tweede prijs wél verdiend. Ook kwamen we met een foto in de krant.
Met Carnaval 2006 behaalden we eindelijk de EERSTE PRIJS met ons motto 'Zonder drank gin klank, ook al is 't maar vur efkes'. We brachten als rouwstoet onze klank in de drankvrije optocht ten grave en hebben geen noot gespeeld.
In 2007 waren we wat minder creatief en maar we behaalden wel weer een derde prijs met 'Koplopers'.


Al vele jaren doen De Kwelpiepers mee aan het Haône Boere Blaos Festijn maar de concurrentie om in de prijzen te vallen is groot. Met het thema Smartesinge (smartlappen dus) gingen we er in 2003 zowel muzikaal als carnavalesk tegenaan en waren we trots op het behalen van de derde prijs. De meeste punten scoorde overigens de Aandachtstrekker.
In 2006 zaten we met het thema Rule Brittannia weer bij de eerste vijf. Allerlei Britse voorwerpen hadden we bij en we hadden zelf Cliff Richard and the Young Ones inclusief een Living Doll erbij gehaald. We kwamen uit op een gedeelde vijfde prijs.


Een vast onderdeel op weg naar Carnaval was het jaarlijkse Kapellenfestival dat vele jaren in januari georganiseerd werd door CV De Deurzetters. In 1999 (het 5e Kapellenfestival waar 13 kapellen aan deelnamen) sleepten De Kwelpiepers aldaar voor het eerst DE EERSTE PRIJS in de wacht !!
In 2000 wonnen we de tweede prijs maar.... wederom in 2001 mochten we de wisselbeker naar huis nemen.
Met volle overgave stortten we in 2002 ons in de strijd, o.a. nieuwe nummers en een choreografisch verantwoorde opkomst (spelend vanuit achter in de zaal). Het 8e Kapellenfestival kon niet meer stuk toen we vernamen dat we wederom, dus voor de derde keer in vier jaar, DE EERSTE PRIJS hadden gewonnen. De wisselbeker mochten we voortaan behouden.


Verder is het stoeprandorkest niet benauwd om zelf een muziekstuk te arrangeren inclusief een pakkende tekst op het actuele motto. Aldus werd bijna ieder jaar meegedaan aan de Rommelpot, ofwel de verkiezing van het Eindhovense Carnavalslied. In 1993 hebben we met Ge houwt er niks an over de tweede plaats gehaald en stonden we, voor het eerst, op de "Eindhovens Carnavalslied 1994"-CD !

In 1998 hebben we met Ut goat nergens um de vijfde plaats gehaald (van de 22) waardoor we nog net op de "Eindhovens Carnavalslied 1999"-CD mochten.


We hebben natuurlijk nog meer prijzen maar we praten daar niet te veel over (bescheidenheid siert tenslotte ook De Kwelpieper) en over onze conservatoriumopleidingen zeggen we al helemaal niets.

Benieuwd naar onze muziek of nieuwsgierig of we binnenkort weer ergens in de prijzen vallen, kom dan eens naar onze optredens.