Het Kwelpieper logo Strassenfest Lieser an der Mosel 2013

Dit jaar waren de trompetten aan de beurt

We kunnen de weg er naar toe inmiddels dromen dus royaal op tijd voor de opening van het Strassenfest waren De Kwelpiepers al aangekomen in Lieser an der Mosel. Maar eerst natuuurlijk aan de Schnitzel.
Het was die vrijdagavond nog dicht tegen de 30 graden dus in zomertenue werden de nodige setjes en serenades gespeeld. Onze gastheer Jürgen Heinzer stopte met zijn Strassenfest activiteiten en zijn goede zorgen de afgelopen jaren voor ons was een reden om hem op speciale wijze te bedanken.
Helaas komt ook aan onze optredens op de eerste avond een einde, we hebben tenslotte nog een heel weekend..., dus vroegen we de weg naar huis.

Nadat de meesten van ons, ondanks het heftige onweer, weer eens lekker op een luchtbed geslapen hadden en we een heerlijk ontbijtje hadden genuttigd, gingen we zaterdagmiddag er flink tegenaan met een lokale Sanseveria.
De avond ging zo snel voorbij dat we geen foto's hebben kunnen maken..... Natuurlijk was er weer het grote vuurwerk en was er toch nog wat blauw en geel licht in het donker.

Zondagmorgen was het weer 'Fruhshoppen' bij de familie Graff. Traditiegetrouw regent het op zondag en ook dat was dit jaar niet anders. Maar dat weerhoudt ons natuurlijk niet van muziek maken. We hadden nog nooit een dier beplekt, maar met Bommeltje, een tekkel die een eigen Facebook pagina heeft, konden we de verleiding niet weerstaan.
Vervolgens gingen we weer terug naar onze sporthal, want de luchtbedden moesten nog op Kwelpieper wijze worden leeggelaten.
Beneden in het dorp troffen we nog meer Vrienden der Kwelpiepers. En zij waren dus niet de enige Vrienden. Zo op het einde van de middag begon het weer te regenen en De Kwelpiepers hebben elk zo hun eigen opstelling hiervoor....
Helaas kwam daarmee aan het scheisse schöne weekend weer een einde en werd als laatste nog een bezoekje aan 'der Thanisch' gebracht.

Mede dankzij Johan Neggers hebben we niet alleen leuke foto's bij dit 'Lieserlisch' verhaal kunnen zetten, maar hebben we ook vele video's van dit weekend aan onze pagina op YouTube kunnen toegevoegen:

klik hier voor Kwelpiepers op YouTube


De foto's zijn afkomstig van Johan Neggers, Brigitte Graff en PiWi.

Vorige pagina