Het Kwelpieper logo Strassenfest Lieser an der Mosel 2012

Veel witte wijn is naar binnen geschoven

Een boeiend onderdeel van een weekend naar de Moezel is de reis er naar toe. Naast etenswaren komt een Kwelpieper onderweg ook aan drank niets tekort.
Na nog wat gegeten te hebben was het tijd voor het vrijdagavond programma van het Strassenfest in Lieser 2012.

De zon scheen dat weekend zo heerlijk dat we met het ontbijt al de schaduw op zochten....
Na het ontbijt werd een wandeling langs de Moezel gemaakt en na weer omhoog en omlaag naar 'onze' sporthal te zijn geweest krijgt een Kwelpieper al snel ..... weer honger.
's Avonds werden de jassen weer aangetrokken en werden er vele setjes muziek ten gehore gebracht. Het werd die avond erg druk in het dorp en voor je het weet komen Kwelpiepers atributen in handen van het publiek. Ook was de gehele familie Graff aanwezig in het feestgedruis.

De zondagmorgen waren we wat later wakker dan voorgaande jaren en gingen we zo rond het middaguur op de koffie ... euh ... aan de wijn bij de bekende Geldropse wijnfamilie wat hoger in het dorp. Nu hadden ze gerekend op een meer instrumentale serenade en nadat we met de nodige decibellen de wijnranken hadden doen schudden werd ons bezoek wat gevoeliger afgesloten.
Zondagmiddag was het, anders dan de twee jaren ervoor, ook lekker weer en was het dit jaar niet de régen die van het dak afkwam. Uiteindelijk kwam ook aan deze zondagmiddag een einde en werd het tijd om weer naar huis te gaan, maar eerst nog wel even eten !

Met hier en daar een kilootje aangekomen hebben we ons eerste lustrum in Lieser goed gevierd. Het was weer geweeeldig en hoewel vijf jaar vaak een moment is om naar iets anders uit te gaan te kijken, waren we unaniem van mening: Het is in Lieser scheisse schön dus de sporthal is voor volgend jaar weer geboekt.....


De foto's zijn afkomstig van Brigitte Graff, Norbert (familie van Brigitte), Ienes, PiWi en Herman Hagenaar (collega van PiWi).

Vorige pagina