Het Kwelpieper logo Strassenfest Lieser an der Mosel 2011

25 jaar Strassenfest en al 4 jaar met De Kwelpiepers

In Lieser an der Mosel werd in september 2011 alweer voor de 25e keer het Strassenfest gevierd en wij verzamelden, voor de vierde keer inmiddels, op vrijdagavond in het dorp maar gingen eerst aan tafel !
Vervolgens gingen we met de eerste setjes muziek aan de gang in het dorp en kwamen we de eerste bekenden al tegen. Overigens bleek Brigitte een speciaal soort bling bling met onze PiWi gemeen te hebben.... Ons plantje van een meter hoog was ook meegegaan en was daar aan de Moezel ook erg populair.
De lokale wijnkoninginnen waren uitstekend voor het bestickeren gekleed waardoor het mogelijk werd een korte cursus Stickers Plekken te geven. Nu is n gevorderde Plekker misschien wat weinig, dus heeft inmiddels de volgende generatie met succes de cursus doorlopen.
Natuurlijk werd er ook nog muziek gemaakt en we waren, wat dat betreft, niet de enige muziekkapel.

De volgende morgen begon, om de een of andere reden, lekker rustig.
Het zou een zeer warme dag worden, dus in zomertenue stonden we 's middags lekker in de zon op de stoeprand. En als er iemand jarig is, geven we natuurlijk een serenade weg.
Zaterdagmiddag was het ook prima toeven op de Marktplatz en natuurlijk kwam die middag onze Sanseveria ook weer voor de dag.
's Avonds kwam, nadat eerst onze groupie was onderscheidden, de goede stemming er weer snel in. Er werd even een pauze tussen onze optredens ingelast tijdens het grosses Hhen Brillantfeuerwerk maar daarna gingen we met het publiek weer uit ons dak.

Op zondagmorgen gingen we, net zoals het jaar ervoor, een serenade brengen bij familie Graff. Natuurlijk ging ook onze Sanseveria mee !
De regen hield ook de zondagmiddag aan maar, gegeven de ervaringen van vorig jaar, waren we daar op voorbereid. Het is best gezellig om samen met het publiek in een tent te vertoeven als het regent. Hier en daar moesten wel wat veiligheidsmaatregelen genomen worden.
Maar als het enigszins kon, speelden we natuurlijk op straat.

Het was wederom een geweeeldig weekend wat voorbij was voordat we er erg in hadden.


De foto's zijn afkomstig van Sylvain, Maurice, Brigitte Graff en Frank Wouters.

Vorige pagina