Het Kwelpieper logo Kiekjes van De Kwelpiepers in 2000

In 2000 waren we voortaan een vast onderdeel van de Eindhovense Carnavalsoptocht en deden mee met het motto Kwelpiepers Omgeleid. Met onze omleidingsborden kwam met name Spooky geweldig uit de verf en daar werd de optocht regelmatig even voor stil gezet.
Het weer was bijzonder. Zo nu en dan scheen de zon maar toen we op de Markt aankwamen, waar in tegenstelling tot de andere jaren de Stadsprins NIET aanwezig was, kwam de sneeuw met bakken uit de hemel. De Kwelpiepers bleven natuurlijk gewoon doorspelen.
Op het einde van de optocht was het goed toeven in de feesttent op het Stadhuisplein alwaar we uit ons dak (of is het tentzeil..) gingen, we de Optochtcommissie muzikaal ondersteunden en dezelfde commissie ons de vierde prijs overhandigde in de categorie "Loopgroepen van meer dan 25 personen". Onze kleren waren inmiddels redelijk droog geworden.
Verder bleef het tijdens de Carnavalsdagen redelijk koud zodat, op weg naar de volgende Carnavalsvereniging, onze das (zie Kwelpiepers Uitgebreid met Carnaval 1999) goed van pas kwam. Dicht tegen elkaar valt overigens de kou wel mee. Over dicht tegen elkaar gesproken, tijdens Haringhappen vond onze voorzitter dat we de club waren met het hoogste knuffelgehalte.
Inmiddels is ook de jongste van onze Polleke fan van de Kwelpiepers en ze was dan ook aardig aan het oefenen tijdens de Carnavalsdagen (overigens werd haar moeder kort daarna ingelijfd bij de Kwelpiepers). Kortom, we bouwen aan onze toekomst.
Tenslotte nog een kiek op ons optreden bij de Pierenwaaiers uit Steensel (al jaren goede vrienden van ons). De ritme-sectie had al wat last van vermoeidheidverschijnselen (maandagavond).
Al met al weer een geslaagde Carnaval !!

Het was inmiddels een traditie geworden (1e lustrum hadden we gehad) dat we de jaarlijke Kunst en Antiekmarkt te Merksem (Antwerpen) muzikaal ondersteunen. De organisatie te Merksem speelt hier goed op in en dat jaar waren zelfs de straathekken in de bekende kleur geverfd.
De jonge Kwelpiepertjes waren wederom aanwezig én ook muzikaal aktief. Ze produceren overigens wat minder decibellen als hun ouders, maar je kunt het ook overdrijven...
Eveneens een traditie is het biljart in het café op de hoek wat tijdens ons optreden aldaar een tweede functie heeft.
Van zoveel inspanning krijg je trek en we zouden de Kwelpiepers niet zijn als er niet op zijn tijd aan de inwendige mens gedacht werd.
Deze mooie foto's (en ook die van Wietzendorf 2000) hebben we te danken aan één onzer Vrienden en wel onze Wim.

Internationale optredens zijn ons niet vreemd en van België gingen we dat najaar ook nog naar Wietzendorf (Duitsland) waar we tijdens een zonovergoten weekend probeerden de lokale muziekkapellen wat van ons repertoire bij te brengen.
Dat jaar waren er, nog meer dan vorig jaar, Vrienden meegereist en zij droegen toepasselijke fanshirts.
De Kwelpiepers zouden de Kwelpiepers niet zijn als ze later op de middag niet ....gingen eten. De vrouw van de voorzitter (wie kent haar niet) vond dat we toen al weer lang genoeg hadden gezeten.
Daarna zijn we de hele avond doorgegaan totdat we er letterlijk bij neervielen.
Het viel de volgende dag dan ook niet mee om op te staan en met name onze voorzitter moest met ferme maatregelen uit de slaapzaal worden gehaald. Overigens bleef hij niet lang alleen liggen.
Het weer was goed, we waren (bijna) voltallig, we hadden het dit jaar nog niet gedaan, dus werd het tijd voor de Staatsiefoto 2000.
Tenslotte, dat Wim Remijnse (een onzer Vrienden) met zijn digitale camera tot fototechnische hoogstandjes in staat is, bewijst "de Kwelpiepers vanuit de soes gezien" waarmee het jaar 2000 wordt afgesloten.


De foto's zijn afkomstig van de digitale fotokunsten van onze Vrienden Wim Remijnse en Sylvain Jolly
Terug naar het fotoalbum