Het Kwelpieper logo Kiekjes van De Kwelpiepers uit de 'Geel/Blauwe' doos

Nadat De Kwelpiepers vele jaren in een "Kwelschapenvachtje" hadden gelopen en uiteindelijk in een eigen zomertenue te bewonderen waren (zie ook De Oude Doos), was de tijd gekomen het Stoeprandorkest in een geheel nieuw tenue te steken.
Hieronder blikken we terug vanaf de beginjaren van het huidige geel/blauwe tijdperk.
De sticker uit de geel/blauwe doos

Met het Kwelpiepersweekend van 1995 in Attendorn (D) waren De Kwelpiepers voor het eerst te zien met gele truien en T-shirts, blauwe hesjes en blauwe petten. Het Geel/Blauwe tijdperk was een feit.
We namen in Attendorn ook afscheid van een drietal Kwelpiepers van het eerste uur die een fraaie tekening mee naar huis kregen.

Voortaan werd het tenue zowel in de winter (truien) als in de zomer gebruikt (T-shirts) dus ook met Carnaval 1996 was er in Eindhoven en omgeving voortaan meer Geel/Blauw op de weg. De tenues werden goed uitgetest en daarvan krijg je honger.

De tweede zondag van juni was het weer tijd voor Bemmel. Inmiddels waren ook de jonge Kwelpiepers in passende kledij gestoken.

Overigens zijn De Kwelpiepers niet altijd in een hoog Geel/Blauw-gehalte te zien. In het najaar van 1996 vierden we ons 15 jarig bestaan en kwamen we in "burgerkleding" bij elkaar om, volgens goed Kwelpieper-gebruik, te eten en ook wel een beetje te spelen.

Na een jaartje overgeslagen te hebben waren De Kwelpiepers tijdens de Rommelpot 1996 weer van de partij voor de verkiezing van het Eindhovens Carnavalslied.

In 1997 gaven we muzikale ondersteuning bij de Rugby-kampioenschappen te Amsterdam. Na het spelen voor een enthousiast (half ontbloot) publiek, was het tussendoor goed toeven op het grasveld.

De jonge Kwelpiepertjes blijven enthousiast over het werk van hun ouders en van zichzelf en gaan ook mee met buitenlandse optredens .

1998 was het jaar waarin, net na de jaarwisseling, deze Internet-site van De Kwelpiepers is ontstaan en dat was tevens het moment om een officiële Staatsiefoto der Kwelpiepers te maken. Kwelpiepers eigen kunnen we ons dan niet bedwingen even een polonaise te maken.

Met Carnaval waren we natuurlijk van de partij met o.a. Yesterday Man.
Verder liep dat jaar voor het eerst een 'vaandeldrager' met ons mee.

Het jaar werd goed afgesloten met de Rommelpot 1998 waarbij we met 'Ut goat nergens um' weer in de prijzen vielen.

Daar dit ons het jaar ervoor goed was bevallen, namen we ook in 1999 deel aan de Lampegatse Carnavalsoptocht met als motto Kwelpiepers Uitgebreid. Stuwende kracht achter o.a. dit motto waren Clemens en Astrid van den Broeck die verder ook het geel/blauw gehalte op een hoger gemiddelde brachten.
Natuurlijk had het Kwelpiepers uitgebreid een dubbele bodem. Zo waren we het voorgaande jaar wederom met enkele leden gegroeid, zie ook onze laatste Staatsiefoto tijdens Carnaval 1999 maar was ons tenue uitgebreid met een gebreide sjaal (geel/blauw natuurlijk) die dat Carnaval heel goed van pas kwam.
Nog een laatste foto van het Carnaval tijdens de optocht waarbij spontaan een serenade gegeven werd aan enkele (vrouwelijke) toeschouwers.

Eveneens naar goede ervaringen van het jaar ervoor, waren we in het najaar aanwezig bij het Honigfest te Wietzendorf (tussen Hannover en Hamburg). Aldaar werden we door het Musikverein Wietzendorf welkom geheten. Meteen werd goed ingezet en waren onze klanken tot ver in de omtrek te horen.
Tussen de optredens door zitten de Kwelpiepers ook niet stil zodat er intussen al weer een jong Kwelpiepertje (nog) tussen het publiek is waar te nemen. Met pa en ma bij de Kwelpiepers, opa en oma als trouwe fan er heel vaak bij, kan hij een jaar later waarschijnlijk gewoon meedoen, maar .... dan zou er wéér een jong Kwelpiepertje waar te nemen zijn tussen het publiek...
Te Wietzendorf is het een gezellige boel waarbij niet alleen gezellige blaasmuziek van hét Stoeprandorkest uit Nederland te horen was. Zo was er ook een koor uit Haren (D) die, naast zingen, ook gezellig bij ons aanschoof tijdens het diner. Wij lieten ons natuurlijk niet kennen zodat, na wat zang, het weer tijd was voor een muzikaal antwoord.


Foto's uit een recenter verleden zijn te vinden via de overige links in het fotoalbum
De foto's zijn afkomstig uit de privé collectie van Peter Wouters
Terug naar het fotoalbum