Het Kwelpieper logo Carnaval 2019

Dit jaar van Carnaval stond onder andere in het teken van 'onze' Elna, de verloofde van het Boerenbruidspaar 2019, en dus gingen we met haar mee tijdens de Vrijgezellenavond.
Twee dagen later bezorgden we de bewoners van Archipel De Landrijt een muzikale Carnavalsavond.

Het Carnaval ging pas echt los op vrijdagmiddag op de Vliegbasis Eindhoven. Traditie getrouw werden eerst alle bezoekers van het Kuukske opgehaald in de eetzaal in daarna vervolgens in de feestzaal het feest pas echt losbarstte.
Dit jaar hadden we een optreden ingepland bij een bijzonder evenement: de Handreiking bij de Volmolen. En daar kon zowel buiten als binnen muziek gemaakt worden.
Later op de avond waren we weer te gast bij Efkes Oe Toeter Stemme alhoewel, gezien ons 'Voorprogramma' onze toeters al aardig gestemd waren.

De zaterdagochtend begon al vroeg met het Ontbijt van de Stichting Oud StadsPrinsen in het Pullman hotel.
En vervolgens gingen we om 12.41 uur, samen met onze jarige Spooks, van start bij de Effenaar in de Kinderoptocht. We zijn intussen weer een behoorlijke club geworden met gemiddeld drie muzikanten per sectie. Er stond die middag een stevige wind en die kregen we op weg naar Omroep Brabant op kop.
Na afloop van de optocht kwamen we een bijzonder Genotschap tegen. De prijsuitreiking was dit jaar in de Effenaar en dat heeft een behoorlijk podium om muziek te maken.

Op zondag stonden we het Carnavaleske kerkvolk op te wachten bij de Catharinakerk om ze vervolgens mee te nemen naar het Wilhelminaplein. Daar zorgden we wat later in de middag voor behoorlijk wat Herrie In De Tent. Maar ook buiten de tent was het erg gezellig.

Maandag deden we mee met Ut Spoort Nie waarbij we ook onze Vrienden hadden uitgenodigd. We hadden gezorgd voor fraaie ballonnen en we kregen zelfs Kwelpiepers In Opleiding bij de club. De groep werd nog groter toen ook ex-Kwelpiepers mee gingen doen.
Uiteindelijk werd de middag afgesloten in de tent bij café d'n Hertog.
's Avonds hebben we een vet setje gemaakt bij De Keien in Waalre maar daar hebben we helaas geen foto's van aangezien onze fotografen ergens waren blijven hangen.....

Helaas was de laatste Carnavalsdag aangebroken en was het op dinsdag weer vroeg verzamelen voor de Boerenbruiloft. We liepen voorop in de optocht met het Boerenvolk van d'n Hertog tot op de Markt. De ceremonie vond plaats op het grote podium in de tent.
De middag werd afgesloten met de Eendracht Receptie weer terug in d'n Hertog.

's Avonds werd het Carnaval uiteindelijk afgesloten met Kapellenfestival De Gekste in Dynamo.

 

Het was weer een geweeeldig Carnaval !

 


De foto's zijn afkomstig van ons Ien, Sylvain, Johan Neggers, Omroep Brabant, Kempen TV, De Keien Waalre en PiWi.

Vorige pagina