Het Kwelpieper logo Carnaval 2013

In de aanloop van het Carnaval 2012 waren we met een hele grote Sanseveria aanwezig bij de Zittingsavond van de 'oude' Stadsprins in Verzorgingstehuis Brunswijck.
We hebben de verdere Carnavalsdagen Mijn Sanseveria dus maar op het repertoire laten staan....

Twee dagen later, tijdens het muziek maken op het Hoane Boere Bloas Festijn, werden we verrast door een fraaie poster.
Natuurlijk kon een tegenactie niet uitblijven, maar daarover later mee.....

Een week vr Carnaval speelden we enkele setjes tijdens het Federatiebal. Daar troffen we ook Willy de Wipper aan waar het Stekje van onze Oude Sans nog een affaire mee had. Verder was er nog een heel bijzonder moment voor alle Kwelpiepers en hun Vrienden....

En toen was het eindelijk Carnaval 2013 en was de aftrap als vanouds met het Kuukske in de mess van Vliegbasis Eindhoven. Aldaar troffen we ook onze Vrienden Johan en Marleen. We lieten onze Nieuwe Sans natuurlijk niet thuis dus ook zij was aanwezig en vervolgens werd een hoogstandje verricht om onze sticker op een toepasselijk plekske te plekken.

Vrijdagavond brachten we een bezoek aan De Kolderstralen alwaar eveneens toepasselijke plekskes werden gevonden en de avond werd bij Efkes Oe Toeter Stemme wel heel apart afgesloten toen onze Oude Sans plotseling opdook.

De zaterdagmiddag stond weer in het teken van de Lampegatse Optocht en het was koud aan de start. Tegen de tijd dat we onze opwachting maakten bij De Stadsprins waren we nog niet geheel warm gelopen. Gelukkig hebben we zo onze manieren om toch wat warmte over te brengen. Even verder kwamen we langs het Dorint en daar kwamen we de Brabant TV ploeg tegen. Tenslotte sloten we in de drukbezochte Tent op de Markt onze optredens die middag af.

's Avonds waren we onder meer bij De Baron waar het lekker druk was. Ook troffen we daar nog een ex-Kwelpieper aan die nog een nootje meeblies.

Zondagmiddag waren we te vinden op het Stratumseind met onze speciale posters. Met een behoorlijk aantal muzikanten was het er goed toeven die middag.

Na afloop zijn we gaan Grieken en daar was het zo gezellig dat we vergeten zijn om foto's ta maken.

En zo was het al weer maandagmiddag geworden dat we op het Kaajbaandefist waren op De Heuvel in Tilburg. Het meeste publiek stond, ondanks de kou, gewoon buiten en wij dus ook. Na een gezellige middag in Kruikenstad gingen we richting Keiengat maar die rit duurde iets langer.

Van De Keien (dit jaar eens gn foto's van het grote podium) naar De Baltrappers is een aanzienlijke kortere rit en daar troffen we wat later op de avond onze Vrienden weer aan. De Sanseveria kon ook daar niet kapot en verder kwam ook Bella Italia uit de kast.
Uiteindelijk begon de vermoeidheid toe te slaan en dus werd het tijd om de lange dag af te sluiten.

Dinsdagmiddag was er een moment van bezinning en brachten we op De Markt de Borrelbel ten grave. Daarna door naar het Pulle Vulle en met al die volle pullen denkt een Kwelpieper al weer snel aan sterke drank.

De laatste Carnavalsavond begon bij De Baron en hadden we even een uurtje rust alvorens een setje muziek op de bekende trap te mogen spelen. Voordat we er erg in hadden waren we al bij 't Mulderke voor het laatste optreden van dit Carnaval. Maar eerst werd er nog een volle spaarkaart 'verzilverd'.
En toen was het inderdaad tijd voor het laatste setje muziek....

We maokte ut dit jaor mee zun alle en het was een fijnfisjenie dat, ondanks de koude buitentemperatuur, weer veel warmte en plezier heeft gegeven.
Onze Sans hield het trouwens bij ons voor gezien en is er met de in dit verslag vermelde fraai geklede trompettiste vandoor gegaan.....


De foto's zijn afkomstig van Cara, Johan Neggers, Maurice, PiWi, Sylvain, Frank, Foto Dichtbij, Omroep Brabant, Optochtcommissie, Wil van den Eijnde (BBC) en Facebook van Willy de Wipper.

Vorige pagina