Het Kwelpieper logo Carnaval 2012

In de aanloop van het Carnaval 2012 waren we aanwezig bij de Zittingsavond van de 'oude' Stadsprins in Verzorgingstehuis Brunswijck. Natuurlijk was daar, naast de Stadsprins en zijn gevolg, ook Stadshofkapel De Eendracht aanwezig met wie een oud Eindhovens Carnavalslied samengespeeld werd.

Een week voordat het Carnaval losbarstte, waren we weer aanwezig op het Federatiebal in het Lampegat.
Daags erop, net nadat we op receptie waren geweest bij Prins d'n Twidde van het Lampegat, deden we mee met het Stiepersgatse Blaaskapellenfestival en wonnen daar de derde prijs !

Eindelijk barstte het Carnaval 2012 los en waren we op vrijdagmiddag weer in de mess van Vliegbasis Eindhoven. De start was overigens wel een beetje zielig. Maar daarna gingen we er voor de bewoners van het Kuukske tegenaan. Ook een polonaise ontbrak niet en daar krijg je dorst van. Er kwam tenslotte nog wat gele verf aan te pas om iedereen bij te kleuren.
Vrijdagavond stonden we in het voorprogramma van Musical Carnavalx. Aldaar hebben we ter plekke de sponsoring geregeld.

Zaterdagmiddag waren we weer als nummer 33 te vinden in de Lampegatse Optocht. Net na de Stadsprins liepen we verder en hadden zowaar een deja vu. Er was overigens ruim voldoende publiek langs de kant en iedereen was Goed Gemutst. Bij Cocagne maakte Omroep Brabant een uitzending en hebben we even gewerkt aan onze landelijke (...) bekendheid.
Net na de optocht werd een mooi plekske gevonden voor de Carnaval staatsie foto. Wat later die middag verzamelden de Stadsprins met gevolg alsmede een groot gedeelte van het 'optochtvolk' zich in de tent op de Markt.

's Avonds dweilden we 'rondom de pomp' in Dommelen.

Zondagmiddag was het Dweilen met de kraan open op het Stratumseind. Wat later op de middag kwam ook de Stadsprins met zijn zeer charmante hofdame Levi langs. Op het eind van de middag kwamen alle kapellen samen en groot was onze verrassing dat we de Prix 'd Ambiance hadden gewonnen ! Het dak ging er toen helemaal af en op ons voormalig 'podium' hebben we nog een tijdje met BBC staan jammen.
Uiteindelijk werd het tijd om culinair weer wat bij te tanken bij de Griek en lekker met zijn allen effe bij te kletsen. Lange tafels zijn gezellig maar.... je moet er wel uit kunnen als het e.e.a. begint te zakken....

Maandagmiddag waren we aan het Prijsbloaze in Helmond alwaar onze vaste begeleiding een verrassing in petto had. En natuurlijk mocht onze Nieuwe Sans ook op de groepsfoto. Het hoogtepunt van de optredens in Keiebijtersstad is het grote podium in het Bavaria House. Onder de vele toeschouwers waren ook enkele bekende gezichten. Net voor het laatste nummer wordt het altijd iets minder gezellig maar deze keer wisten we het tij te keren.
Van de Keiebijters naar De Keien is niet zo heel ver en op het daar aanwezige eveneens grote podium maakten we met Nieuwe Sans weer de bekende polonaise.

Dinsdagmiddag dweilden we over De Markt in het Lampegat. Al gauw werd het drukker en kon er weer 'gejamd' worden. Bij café Bollen was het wel errug rustig dus gingen we snel door naar het Pulle Vulle.
's Avonds werd voor de tweede maal het Kapellenfestival 'De Gekstu' georganiseerd en werden de stekskes van onze Nieuwe Sans gejat !!
Het Carnaval 2012 werd, samen met enkele 'Gekste' blaaskapellen afgesloten bij 't Mulderke.

We waren een week eerder onze Sanseveria door een noodlottig ongeval kwijt geraakt, we hadden een Nieuwe Sans gekregen maar die werd gevierendeeld en ook die zijn we kwijt geraakt.
Pas enkele dagen na Carnaval bleek, met dank aan het Facebook van Willy de Wipper, dat een Stekkie van haar (het zijn vrouwentongen nietwaar) gedrogeerd is meegenomen en inmiddels een (plant)aardig bestaan heeft gevonden.
Iedereen tevreden want we hadden intussen het spelen van Mijn Sanseveria al aardig gehad......

Een mooie afsluiting van onze periode met Sanseveria en weer een geweeeldig Carnaval.


De foto's zijn afkomstig van PiWi, Maurice, Sylvain, Frank, Wil v/d Eijnden, Vliegbasis Eindhoven, de website van CV De Brassers en Facebook van Willy de Wipper.

Vorige pagina