Het Kwelpieper logo Carnaval 2011

Een week voordat het Carnaval 2011 losbarstte, waren we aanwezig op het Federatiebal in het Lampegat. En sommige bezoekers lenen zich, ook in 2011 (...), prima voor het stickers plekken. Er waren natuurlijk nog meerdere muziekkapellen zodat we later op de avond nog wat lekker konden jammen.

Eindelijk was het dan zover en begonnen we met Carnaval 2011 als vanouds weer op vrijdagmiddag op 'onze roots'. In de mess, waar normaal niet veel meer dan luchtmacht blauw of groen te zien is was het die middag een bonte samenstelling en zelfs het drankje waarop we getrakteerd werden was gekleurd.
Deze traditie was ook het carnavalskrantje De Lampegatter niet ontgaan en inclusief fraaie foto was daarin een fraai verhaal van ons opgenomen (met dank aan De Sec).

Op zaterdagmiddag verzamelden we bij café het Pandje voor de Lampegatse Optocht. Het was even wachten bij de start maar uiteindelijk kwamen we, mét Sanseveria natuurlijk, bij de Stadsprins aan. Echt snel ging de optocht in 2011 niet, dus was er een mooi moment voor een panorama-foto op de Stoeprand. Na afloop was het traditiegetrouw weer zweten op het grote podium in de tent op de Markt.

In Hoeve Kakelbont kwamen we daarna met stamppot en een enkele pannekoek (...) weer op krachten en had Tauw een passende verrassing voor onze Voorzitter.
Later op de avond hebben we nog wat Rond De Pomp In Brouwersgat gedweild met bier en onze toeters.

We hadden tot dan nog weinig stickers geplakt maar dat werd zondagmiddag met het Dweilen Met De Kraan Open ruimschoots ingehaald. Een grote groep kaasmeisjes wilde graag beplekt worden en deed daarna gezellig met ons mee. Van jong naar iets minder jong kwamen we daar op het Stratumseind twee oude bekenden tegen.
Het was, mede door het goede weer en de gezellige blaasmuziek natuurlijk (..), behoorlijk druk op het Stratumseind.

Maandag waren we vroeg in de middag weer aanwezig bij het Prijsbloaze in Hellimond. Met een lekker zonnetje vonden we daar een prima plekje voor de jaarlijkse staatsiefoto. Het programma telde zes cafés dus snel weer naar de volgende kroeg alwaar de Sanseveria natuurlijk niet ontbrak. Gelukkig werd tussen de optredens door ook nog even van de zon genoten. Na afloop werd het weer lekker druk in het Bavaria House.
Alvorens te gaan eten was het tijd voor de traditionele trapscène in de hal van Motel Eindhoven.

's Avonds stond een nieuwe lokatie op het programma: De Baltrappers in Aalst.
Daarna door naar De Keien in Waalre alwaar we Mijn Sanseveria al hoorden vóórdat wij aan het spelen waren.... Maar uiteindelijk mochten wij weer op het grote podium en we lieten, enkele nummers later, ook het bekende plantje even uit. Maar helaas kwam ook aan dit setje een einde.

Dinsdag mochten we iets langer uitslapen maar zo rond tweeën verzamelden we ons 's middags bij cafe d'n Bolle op het Stationsplein. Daarna was het dweilen op de Markt en bij Queen zat er de stemming al goed in. Met name de hoeveelheid bier maakte all round muzikanten van ons.
Dinsdag is in het Lampegat ook de dag van de Boerenbruiloft dus we gingen ook bij hen nog even op de receptie in de tent. We waren niet de enige muziekkapel dus buiten de tent konden we met elkaar nog heerlijk wat jammen.

's Avonds hebben we ons met name in de Kleine Berg culinair en muzikaal vermaakt.

Met het haringhappen op woensdagavond hadden we een jarige in ons midden. Nadat de haringen netjes naar binnen waren gezwommen, was het tijd voor de speech en bleek er weer een Kwelpieper toe te treden tot de Eregalerij der Kwelpiepers.
Tenslotte, we hadden Mijn Sanseveria zo vaak gespeeld, dat de tijd rijp was voor ferme maatregelen.

Het was weer een geweeeldig Carnaval wat nog sneller voorbij leek te gaan dan de voorgaande jaren. En voor wie nog geen genoeg van de Sanseveria kan krijgen, het schijnt dat er op Cyprus erg veel staan....


De foto's zijn afkomstig van PiWi, Maurice, Sylvain en Frank

Vorige pagina