Het Kwelpieper logo Carnaval 2006

Om ons goed voor te bereiden (ammezuur kweken, sfeer en andere zaken proeven, etc.) hadden we ook dit jaar weer voorafgaand aan het Carnaval diverse optredens gepland.
Zo waren we in januari op bezoek bij De Zotte Zwanen. Nu waren we er niet alleen voor de muziek maar ook voor een goede bekende van ons die het (ook) tot Prins heeft gemaakt. Er kwam helaas ook aan deze avond weer een einde, maar er waren natuurlijk weer enkele Kwelpiepers die hun hun draai gevonden hadden en nog lang niet huis gingen, nog lange niet.
Ook waren we op het 34e Haône Boere Blaos Festijn waar we in Brittannia stijl muziek hebben gemaakt. Vervolgens pakten we met het typisch Britse Cliff and the Young Ones goed 'carnavalesk' uit en vond Cliff een knappe Living Doll in het publiek. We eindigden op een gewaardeerde 5e plaats.

Voor het eerst waren we gevraagd om op de Federatieavond te komen spelen waarbij Maurice nog dacht dat daar niet veel Kwelpieper belangstelling voor was....
Even later begreep Maurice de grote blauw/gele aanwezigheid toen hij als Ridder van de FEC werd onderscheiden.

De Carnavalsdagen begonnen we als vanouds op vrijdagmiddag met het Kuukske op Vliegbasis Eindhoven. 's Avonds waren we op bezoek bij de Kolderstralen.

Zaterdagmiddag deden we weer mee met de Lampegatse Carnavalsoptocht maar ..... wat bleek .... hoe erg ..... onze klank was dood !. Rouwend deden we aan de optocht mee en zelfs de Stadsprins rouwde met ons mee. Natuurlijk ontving de Prins van ons de rouwkaart en daar zat gelukkig een beetje hoop in. Zonder drank en dus ook zonder klank werd de rest van de optocht verder gerouwd en geweend.
Eindelijk kwamen we na afloop van de optocht bij de tent, zou er drank zijn ?

Na alle ervaringen tijdens de middag werd het de hoogste tijd om wat Oosterse krachten op te doen. Is de Chinees verorberd dan rijst de vraag: Wat is het nagerecht ? En dan blijken de Oosterse krachten schade aan te kunnen richten.
Voordat we naar de avondoptredens gaan nog even een raadsel.
De rest van de avond zaten we in Nuenen. Aldaar begonnen we bij café Neptunus en via een gezellig druk café Schafrath werd de avond (nou ja, het was eigenlijk al nacht) afgesloten bij De Dwersklippels in 't Klooster.

Op zondagmorgen werd het plotseling behoorlijk geel en blauw in het Sprookjesbos.
Met busjes ging het vervolgens naar de Heuvelgalerie alwaar het verzamelen plaatsvond van alle deelnemers aan de Lampegatse Kinderoptocht. En natuurlijk deden er ook Kwelpiepertjes mee aan deze optocht. De optocht eindigde op de Markt en daar troffen we nog een nieuw konijn aan.
Daarna gingen we in polonaise op weg naar het Stratumseind. We waren compleet dus werd het weer eens tijd voor een groepsfoto. De rest van de middag hebben we gedweild met de kraan open.

De maaltijd werd genuttigd bij Juffrouw Tok en het eten van een sterk gemarineerd haantje bleek niet iedereen goed te bekomen.
's Avonds waren we bij De Klompenheulers in Best waar een onbekende trompettist met ons meespeelde. De zondagavond werd afgesloten met een optreden bij De Geldropse Jagers.

Maandagmiddag was het verzamelen in Valkenswaard. En daarna werd er natuurlijk muziek gemaakt in de vele café's op en rondom de Markt.
Daarna waren we op de Boerenbruiloft in Aalst waar enkele heren de typische Brabantse gastvrijheid zeer wisten te waarderen. Enkele dames hadden echter oog voor iets anders. Daarna was het weer tijd voor een walsje.

Daarna werd het motel nog even door ons wakker geblazen en gingen we aan het diner.
's Avonds hebben we onder andere bij De Keien in Waalre een kei-gaaf optreden gegeven op het zeeer brede podium van 't Klooster.

Het was wel geen Kwelpieperoptreden maar toch waren op dinsdagmorgen vele Kwelpiepers aanwezig bij het Bier Elf Uurke. Riana heeft daar met succes de Stadsprins versierd !
's Middags waren De Kwelpiepers te vinden tijdens de Tour de Bloas in Leende. Het begon flink te sneeuwen in Leende maar gelukkig hebben ze ook een sporthal waar we ook prima konden spelen.
Daarna reden we naar de andere kant van het Lampegat, naar de Boerenbruiloft in het Klompengat. Twee lokale meiskes zongen hun bekende duetje en na afloop kwam de vrouw van een onzer Piepers (eveneens een Bestse) haar jeugdliefde tegen, oeps !

Langzaam werd het weer etenstijd en dat werd dinsdags genuttigd bij steakhouse The Longhorn.
's Avonds werden de Geldropse Jagers weer bezocht en deze keer deelde wíj er onderscheidingen uit. Vervolgens werd het voor de Kwelpiepertjes langzaam tijd om naar huis te gaan.
De rest ging verder naar de Stuif-es-uit bij de Bowlingers en daar kwam al snel de drank beschikbaar. Langzaam naderde we middernacht en, nadat we de Stadsprins hadden uitgezwaaid, gingen we voor het laatste setje naar OB vur Blusswerruk.
Tsja, en toen was het Carnaval, muzikaal gezien, helaas weer ten einde.

Na een dag van uitslapen, bijkomen al dan niet in combinatie met op je werk aanwezig te zijn, was het woensdagavond traditioneel tijd voor het officiële einde van het Kwelpieper Carnaval; het Haringhappen. Ook weer een tijd van lekker onder elkaar herinneringen ophalen. Daarna was het de beurt aan niet alleen De Vrzttr maar ook aan De Sec.
Tenslotte kwam helaas ook aan deze avond een einde.

Het waren weer geweeeldige dagen geweest maar we keken alweer vooruit naar het volgende feest.....


Deze foto's zijn afkomstig van onze Petra, Maurice, Rob, Ed, onze eigen Living Doll en Wil van den Eijnde (BBC).

Vorige pagina